Att göra sina reseräkningar har alltid varit något vi på vårt företag dragit oss för. Ett hopplöst ologiskt program som vi registrerade i gjorde det inte bättre. Jag ska inte hänga ut något system genom att nämna det vid namn men det var allmänt hatat. Tack vare att alla sköt upp sina reseräkningar så släpade också redovisningen på ett mycket olyckligt sätt. Att jaga in reseräkningar blev till sist något som vår VD fick göra.

Körjournaler i Excelmallar som skulle uppdateras utifrån våra ibland rätt kryptiska kalendrar. Avstånd som skulle uppskattas till och från våra kundbesök och på våra resor. Bökig registrering och en kvittohantering som innebar att vi satt och häftade fast kvitton på återvunna A4-sidor var vår verklighet. Den stackarn på redovisningsavdelningen som sen var tvungen att stansa in dem tyckte också det var pest.

Nu några år senare ligger vi i framkant med våra system. Teknik och smarta lösningar har helt förändrat våra beteenden. En GPS-puck i bilen ger mig mina resor på kilometern och det är bara att bifoga det till vårt reseräkningssystem. Visma Attach i mobilen låter mig fota av mina kvitton. Den underbara lilla appen till och med tolkar kvittona som man sen bifogar i reseräkningsprogrammet. Inga mer borttappade kvitton för mig.

Att sen reseräkningsprogrammet ligger i molnet gör det ju inte sämre. Alltid uppdaterat och nåbart överallt bara jag har internetuppkoppling. Nu är min reseräkning gjord på en kvart i månaden vilket gör att jag inte längre ligger ute med pengar i månader för att jag inte hunnit göra det i tid. Reseräkningen är konterad och klar så ingen behöver stansa in något längre. Vår VD är glad för ingen släpar på reseräkningarna längre.