Elefanten i rummet är det man inte pratar om men som man vet existerar. Det finns många sådana elefanter man kan få bort. Vi har under ett flertal inlägg talat om vilka processer man kan automatisera och effektivisera. Vi har även skrivit om hur mycket tid och pengar detta hade sparat er. Låt oss denna gång presentera ännu en elefant ni kan göra er av med.

Vad innebär elefanten i rummet?

Vid det här laget har ni säkert hört talas om "Elefanten i rummet" och att det är något vi tycker ni borde göra er av med. Men vad betyder egentligen detta uttryck? Vad är en elefant? Innan vi går vidare till ännu fler blogginlägg med tips och tricks i hur ni kan bli av med era elefanter ska vi förklara vad det innebär. En elefant i rummet är ett bildligt uttryck för något som är tydligt och märkbart i en grupp av människor, men också något ingen vågar ta upp och prata om. Många gånger man undviker att prata om elefanten då det kan väcka obekväma diskussioner. Man vet att det är något som är fel men ändå väljer man att undvika det.

För att knyta ihop säcken så kanske ni nu kopplar denna elefant, eller alla dessa elefanter, med vad vi gång efter gång försöker tala om för er. Automatisera och effektivisera era många olika processer. Sluta krångla med manuella arbeten och undvik massa onödiga misstag. Våga prata om det!

Låt oss prata om veckans elefant

Många gånger associerar man att effektivisera processer med in- och utgående fakturahantering, direktkoppling till affärsbanken, attestering på mobil och surfplatta m.m. Nu kan man till och med automatisera offentlig rapportering för moms. Med Visma.net AutoReport kan man förlita sig på att systemet ser till att alla rapporter som skickas kommer följa rådande regelefterlevnad. Även statligt format för moms kommer automatiskt att uppdateras av systemet. Lösningen innebär också att ni kommer spara tid då den själv kommer skicka in rapporterna till myndigheterna.

Det låter ju helt fantastiskt. Inte bara kan man effektivisera sitt arbete internt, men också mot myndigheter. Låt oss bara prata om det, tillsammans!