EA System har precis tecknat avtal i Visma.net med koncernen LBC Frakt i Värmland AB. Detta blir ännu ett tillskott i vår nisch inom transportbranschen. Vi tycker verkligen det är superskoj att få äran att jobba med ännu ett transportbolag. Vi hälsar de därför ett stort välkommen till oss!

LBC Frakt i Värmland är en lastbilscentral som har sin historia långt bak i tiden. De drog igång under andra världskriget i uppdrag av riksdagen men har under 1994 ombildat sig till ett aktiebolag. Idag omsätter de omkring 450 miljoner och har 55 åkare anslutna till sig. Sammanlagt bidrar de med jobb till ca 300-350 personer och har kunder över hela landet.

I koncernen består de utav moderbolaget LBC Frakt i Värmland AB samt fem andra bolag: LBC Recyclig i Värmland AB, Nya Åkeriet i Karlstad AB, Värmlandsgrus AB, Värmlands Industritransporter AB och Mineralprodukter i Orsa AB.

Som ni säkert kan läsa i företagsnamnen bidrar deras verksamheter med olika former av tjänster. De kan hjälpa till med allt från transport- till maskin- och lagertjänster. Utöver detta både hyr och säljer de containrar, flak och maskiner. De har även försäljning av grus-, berg- och jordprodukter. Sist men inte minst kan de hjälpa till att hantera avfall samt sälja återvunna produkter.

Vi på EA System kommer tillsammans med LBC Frakt i Värmland anpassa Visma.net efter deras många verksamheters behov. De ser de stora möjligheterna i att automatisera och effektivisera många av deras processer. Denna installation kommer även att integreras mot deras transportsystem Locus TDXlog samt Centsoft för hantering av leverantörsfakturor.