Nu är möjligt med röststyrning i Visma.net ERP. Visma har tagit fram en lösning som innebär en integration mellan Visma.net och Google Assistant (via Google API). Detta i sin tur betyder att det är smidigt för kunderna att bygga in röststyrning i deras affärssystem.

Röststyrning är rätt väg framåt

Vi på EA System ser detta som ett positivt steg framåt i utvecklingen av Visma.nets molnbaserade affärssystem. De flesta företag som väljer Visma.net har visionen om digitalisering av sin verksamhet och då är manuella handpålägg och tråkiga rutinarbeten något man vill låta systemet sköta automatiskt. Företag vill effektivisera sina processer och underlätta deras medarbetares vardagar.

Många är vana vid röststyrning i sin vardag

Visma.net tar det helt enkelt ett steg längre, men helt främmande är det nog inte för många. I sitt hem kan man prata med Google Home om man vill tända en lampa eller sätta igång musik. Vill man snabbt få svar på något klurigt kan man fråga Siri. Nu ska man även kunna prata med sitt affärssystem, vilket bland annat Visma menar är en stor fördel för exempelvis säljare, projektledare och hantverkare. Man ska kunna ge kommandon till sitt affärssystem och underlätta processer som att skapa leverantörer, se lagersaldo, ställa en saldoförfrågan, skapa order samt göra en anteckning på en kund.